Hayat televizija kroz svoj program čuva i njeguje tradiciju, ono što je naše. Jer, u svijetu u kojem živimo, nepoznato nam ostaje samo ono što ne znamo o svojoj prošlosti.
Tokom Bajrama tradicija ima posebnu ulogu – otjelovljuje priliku da se okupimo i provedemo ga uz najdraže ljude i, naravno, zapjevamo našu tradicionalnu narodnu pjesmu.
Slušajući sevdah osluškujemo ritam vlastite duše, koračamo avlijama prošlih vremena i podsjećamo se na vrijednosti na kojima počiva naša tradicija. Ona je estetski, muzički i filološki fenomen.

U večernjem dijelu Bajramskog programa imat ćete priliku čuti sevdalinku na jedan drugačiji, posredan način kako svjedoči o kulturnoj specifičnosti naše zemlje, isto kao što tu specifičnost upotpunjuju sve naše bajramske tradicije.
Očekuje nas specifična kombinacija sevdaha u interpretaciji operskog pjevača Kenana Hasića, koji se prvi put odlučio na jedan ovakav projekat, na izvedbu pjesama koje su drugačije od onoga za šta se školovao, a to je opera.
- Meni je čast i zadovoljstvo što sam dio Bajramskog programa Hayat televizije. Za razliku od ozbiljne muzike, kod sevdaha su više involvirane emocije. Svi mi volimo sevdah, to je naše blago, ali mislim da čovjek treba da dosegne neki stepen zrelosti kao ličnost i da ima životno iskustvo da bi mogao doživjeti jednu sevdalinku s prelijepim tekstom, da je iznese na pravi način. Sada je pravo vrijeme za jedan ovakav projekat, bio sam komplikovan, ali godine su učinile svoje. Da je bilo ranije, mislim da ne bi bio ovakav rezultat. Mislim da se sve dešava kako treba, kako je dragi Bog odredio. Svi se trebamo zapitati šta mi to zaista njegujemo, zašto ne njegujemo više sevdalinku. To je nešto na šta svi trebamo obratiti pažnju i dušom i srcem predati se tome jer je to dio nas, to mi svi imamo u sebi, samo se trebamo prepustiti i osluhnuti šta je to u nama - kazao je Kenan povodom svog bajramskog koncerta u program Hayat televizije.

Kenan Hasić u Bajramskom programu Hayat TV-a: Sevdalinka na drugačiji način

Hasić je istakao da je bilo teško izabrati pjesme koje će izvesti, ali napravljena je selekcija najljepših sevdalinki, ali i pjesama koje svojim karakterom i duhom podsjećaju na njih. Ne propustite ovu posebnu izvedbu i specifičnu kombinaciju Kenana Hasića i orkestra Harisa Kaltaka u nedjelju.
(A. Arifović)