Do kraja ove sedmice, do nedjelje, dominirat će većinom pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. Ipak, usljed dnevnog razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima moguća je rijetka pojava kiše ili kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Dnevni maksimumi krajem ove sedmice većinom između 28 i 33, ponegdje do 35 °C.

Početkom sljedeće sedmice blaži pad temperature i nešto više nestabilnog vremena, obzirom da će se sjevernije od naše regije premještati frontalni poremećaj koji će donijeti obilnije padavine i nepogode. U Krajini i općenito u sjevernim dijelova naše zemlje početkom sljedeće sedmice najviše nestabilno, gdje postoji mogućnost i za mjestimično jače nepogode.

Neke ozbiljnije kiše koja bi zahvatila čitavu zemlju trenutno nema na vidiku u narednih 10-15 dana. Krenula je ozbiljnija suša uz vrućine.

U nastavku detaljnije o vremenu do kraja ove sedmice.
PETAK - Pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. Poslijepodne razvojem oblačnosti u centralnim i istočnim dijelovima Bosne mogući su rijetko kratkotrajni pljuskovi.

Vjetar slab većinom promjenjivog smjera, na jugozapadu Bosne i u Hercegovini povremeno umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura u petak između 11 i 18 °C, a dnevna između 25 i 31, do ponegdje 33 °C.

SUBOTA - Još više sparno i vruće, zbog veće vlažnosti zraka u odnosu na petak. Nakon pretežno sunčanog jutra, tokom poslijepodneva razvojem oblačnosti rijetko u Bosni mogući pljuskovi. U Hercegovini bez padavina i sunčano. Vjetar slab većinom promjenjivog smjera, na jugozapadu Bosne i u Hercegovini povremeno umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura u subotu između 12 i 19 °C, a dnevna između 26 i 32, do ponegdje 34 °C.

NEDJELJA - Pretežno sunčano i vruće vrijeme. Poslijepodne sa zapada postepeno porast visoke, koprenaste, oblačnosti nad cijelom zemljom. U nedjelju mala šansa za padavine, pa bi se vjerovatno zadržalo posvuda suho vrijeme. Vjetar slab do umjeren jugozapadno i zapadnog smjera. Jutarnja temperatura u nedjelju između 14 i 20 °C, a dnevna temperatura između 27 i 33, do ponegdje 35 °C.