Porodica je najvažnija ćelija jednog društva. Zbog toga je veoma bitno na ovom vremenu očuvati porodicu na ovom vremenu u kojem smo suočeni sa mnogim izazovima.

Danas su u emisiji 'U susret Bajramu, gostovale studentice FIN-a Esma Klisura Umihana Šošić te Šaha te Isaković-Jelelčić, izvođaš duhovne muzike.

-Nositi se sa očekivanjima porodice i sredine nije lagan posao. Kada nastavimo univerzitetsko obrazovanje bitno je znati zašto to upisujemo. Možda prva vrata na koja pokucamo ne budu otvorena. Ali bitno je znati koji je naš cilj. Ako budemo sretni iznutra ostali će to prepoznati – kaže Umihana.

Bitna odrednica jei i odgoj koji pokazuje zapravo vrijednosti te najvažnije ćelije u društvu.

-Posmatram odgoj sa više apekata. Porodica je sigurno gnijezdo. Kada govorimo o porodici, govorimo o nečemu što je značajno. Kada govorimo o porodici onda govorimo i o odgoju. Na tome počiva porodica te ono što javno ispoljimo je ono što smo ponijeli iz porodice. Bitno je da ono što jesmo da prenosimo na druge – ističe Esma.

Šaha je istakla kako su pripreme za Bajram, barem kod nje, završene te da preostaje da se samo dočeka radosni nam Bajram.

-Mislim da svi nekako na Hayat gledamo kao na svoju kuću. Zbog toga nam nije bilo teško odazvati se na vaš poziv. Kod mene su pripreme za Bajram završene. Tako da nam preostaje ovaj sutrašnji dan da ga ispratimo onako kako to naša tradicija nalaže – kaže Šaha.