Novi trener Željezničara Denis Ćorić, na samom početku svog mandata je obećao navijačima da će ubuduće gledati borben i čvrst tim, te da će raditi na tome da navijačima vrati osmijeh na lice.
Denis Ćorić rođen je 10. decembra 1977. godine. Bivši je profesionalni fudbalski igrač.

Rođen je u Mostaru, a svoju omladinsku karijeru započeo u Veležu. U seniorskoj karijeri nastavio je igrati za Široki Brijeg, Zrinjski Mostar, Brotnjo i Neretvu, a kopačke o klin je okačio u 32. godini nakon brojnih problema s povredama.. Kao trener je još radio u Širokom Broijegu, Posušju, dva puta, kao i GOŠK-u iz Gabele.

Nakon jedne od najlošijih sezona u svojoj dugogodišnjij historiji, u kojoj se klub do samog kraja borio za opstanak, došlo je vrijeme za promjene. Podsjetimo Željezničar je u protekklu sezonu ušao na čelu sa Nerminom Bašićem koji je imao vrlo dobru evropsku avanturu gdje je odveo Željezničar do drugog pretkola Konferencijske lige, iako mnogi to nisu očekivali.

Odradio je tada dobar posao, međutim, nakon serije loših rezultata u ligi, ovaj stručnjak je napustio klupu Plavih. Na njegovo mjesto je došao nepoznati trener iz Arabije Abdulhakeem Al-Tuvajiri, koji se nije dugo zadržao na Grbavici pošto se na samom početku njegovog angažmana vijdjelo da to nije ni približan trener kakvog klub poput Željezničara treba da ima. Nije dugo trebalo upravi da te stvari uvidi, pa je arapski trener zamijenjen sa nekadašnjim reprezentativcem BiH, Brunom Akrapovićem.

Ipak i nakon novih promjena igra tima se nije značajno popravila, osim sa nekim trenutnim bljeskovima, kao što je pobjeda protiv Sarajeva 3:0. Kako je vrijeme odmicalo rasla je bojazan da ekipi prijeti ispadanje u niži rang, pa se hitno moralo reagovati.
A kako to kod nas uvijek i biva, u takvim situacijama uvijek stvar popravljaju „vojnici“ kluba. U ovom slučaju bio je to Dino Đurbuzović koji dao neku novu energiju ekipi, te je Željezničar uspio ne samo pobjeći iz zone ispadanja nego i sezonu završiti na solidnom šestom mjestu.


Međutim, uprava Plavih je odlučila u novu sezonu krenuti sa najboljim trenerom u protekloj sezoni, Denisom Ćorićem. On je prošle sezone vodio ekipu GOŠK-a, ali je početkom proljetnog dijela promijenio sredinu i stigao u Posušje, klub koji je nekoliko godina ranije uveo u premijer ligu BiH. Odlični rezultati, deset pobjeda u sedamnaest odigranih susreta donijeli su mu titulu trenera sezone, ali i zanimanje drugih klubova. Željeničar je bio najkonkretniji, te je ovaj mladi trener izabrao Grbavicu. Nakon dolaska istakao je da je zadovoljan ali je i dao obećanje navijačima.
Navijači će gledati jednog čvrstog i borbenog Želju sa puno htijenja i želje, svaki trening i svaku utakmicu jer ovaj klub i ovi navijači to zaslužuju. Budite sigurni da će to biti tako- poručio je novi strateg Plavih.

Ćorić je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu. Dino Đurbuzović na kraju nije ostao šef struke Plavih s Grbavice, ali će ostati uposlenik kluba s kojim ima ugovor do kraja naredne sezone.
Protekla sezona je bila za zaborav, te će u Plavom taboru, ove zasigurno krenuti u borbu za sami vrh bh. nogometa jer klub kao što je Željezničar je uvijek željan borbe za trofeje.

(E. Habeš)