Danas, oko 16.50 sati, u Vilsonovom šetalištu, područje općine Centar, došlo je do upotrebe vatrenog oružja.

Prema i dalje nezvaničnim informacijama, ubijen je Anel Kršo od strane Nihada Sarajkića koji je, navodno, ispalio 16 metaka i nakon toga se predao policiji.

Povodom toga oglasila se KO SDA. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Nekoliko dana nakon što je kod hotela Europa, u najužem jezgru grada došlo do pucnjave, danas je na najpoznatijem sarajevskom šetalištu, usred dana, počinjeno brutalno ubistvo. Mafijaški obračuni i hladnokrvne “sačekuše”, postali su prepoznatljivo obilježje Sarajeva, čiji građani su svakodnevno zasipani mecima, na najfrekventnijim područjima i u svako doba dana.

To je rezultat višegodišnjeg rada, različitih mjera, poteza i strategija za poboljšanje sigurnosti, kojima u javnosti “mašu” Vlada Kantona Sarajevo i resorni ministar Admir Katica. Sarajevom bijesne kriminalni ratovi, koji svakodnevno prijete životima njegovih građana, šetača, školaraca, turista. Ne pomažu nikakve statistike, procjene subjektivnog doživljaja sigurnosti, ni vanredne sjednice.

Možda pomogne kupovina helikoptera? Možda 30 miliona KM potrošenih na tu stavku, daju bolji rezultat po sigurnost građana, nego jačanje ljudskih resursa i nabavka policijske opreme? Možda umjesto kartela, Sarajevom zavlada zakon?

Možda! – saopćeno je.