Samo 15 minuta je dovoljno za pripremu ovog kolača, a oduševit ćete se.

Sastojci:
300 g plazma keksa
3 vrećice pudinga od vanilije
10 kašika šećera
1 l mlijeka
200 g maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
500 g jagoda
šlag ili slatko vrhnje za ukras

Priprema:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće i dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi.

Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Nako toga dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.

Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u frižider na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.