Još traje uviđaj u arajevskom naselju Širokača gdje je sinoć, prema još nepotvrđenim informacijama Almir Ć. ubio svog mlađeg brata Muamera i njegovu suprugu, a potom počinio samoubistvo.

Kako je novinarima na mjestu događaja ispričao komšija Sead Zubčević, koji je svjedočio ovoj drami, sve se odigralo u prvi mrak.

- Čuo sam galamu, raja je sva izašla, komšiluk. Moja kćerka je sve gledala odozgo. Ovaj stariji je njih okupio, mlađeg i suprugu mu i valjda mu je pucao u noge, šta li. Dolazila je policija i njega molila, ali džaba, on kaže "ljudi imam bombu, bacit ću na vas". E onda je prvo pucanje bilo, potom i eksplozija i onda je kuća planula. Ona ženica, koja je sad mrtva, vikala je: Upomoć, upomoć - ispričao je potreseni komšija.

Kaže kako je komšinica prekoputa zvala policiju, te da su "došli i specijalci".

- Sve se odigralo u akšam negdje, pred mrak. On je odozgo govorio, nemojte prilaziti, imam bombu. To je haos bio - dodaje.
Kaže i kako je sukob braće trajao već neko vrijeme.

- Ja sam s mlađim baš sjedio, pio kafu, odvuko me u Dom zdravlja. Njegova supruga voli mace i uzela malo mače, a ova plavuša od ovog starijeg ona se u tome našla. ona se počne svađati u po bašče kad dođe, galami, psuje... - ispričao je, između ostalog, piše Faktor.

Uviđaj na mjestu tragedije još traje.

Glasnogovornica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić kazala je da uviđajem i uviđajnom ekipom rukovodi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Uviđaj obavljaju pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka medicinske struke, balistike, kontradiverzine zaštite, vještaka za biološka vještačenja, te vještaka protivpožarne zaštite - kazala je.

Dodala je da o identitetu stradalih i načinu nastupanja njihove smrti nije moguće govoriti, sve dok se ne završe uviđajne i druge radnje dokazivanja koje je naložila postupajuća tužiteljica.