Stižu nam ljetne vrućine. Najnovija vremenska prognoza donosi vijesti koje će izmamiti znoj s čela čak i najotpornijih na vrućinu.


Već danas se osjeća nagli porast temperature, a za vikend nam se sprema pravo termalno iznenađenje. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje očekuje se da će se živa u termometru popeti do vrtoglavih 35 stepeni Celzijusa.


Konačno stižu paklene vrućine!

I dok se većina priprema za duge dane na plaži ili hladne napitke pod klimom, meteorolozi upozoravaju da toplinski val nije jedini element koji će dominirati ovih dana. BH Meteo prognozira dominantno sunčano vrijeme tokom većeg dijela sedmice, s tek ponekim oblakom koji će se pojaviti u kasnim popodnevnim satima.


Ipak, ne treba isključiti mogućnost kratkotrajnih pljuskova, posebno danas popodne.
Najveća vjerovatnoća za prolazne pljuskove očekuje se u dijelovima sjeveroistočne, istočne i centralne Bosne. Ova kratkotrajna osvježenja mogu donijeti olakšanje od vrućine, ali isto tako i dodatne izazove u saobraćaju i organizaciji vanjskih aktivnosti.


Stoga, dok se pripremate za vikend pun zabave i odmora, ne zaboravite na osnovne mjere opreza protiv vrućine i hidrataciju, a vozačima se preporučuje dodatan oprez zbog mogućih promjena u vremenskim prilikama.
Ostanite informisani i uživajte u ljetnim danima uz sve mjere opreza.