Hrvatski pustolov Kristijan Iličić nedavno je objavio snimak na kojem pruža podršku Palestini, ali samo nekoliko dana kasnije, Instagram je limitirao njegovu objavu.

Naime, Iličić je podijelio snimak outfita kojeg je nosio jednom od najpopularnijih događaja u Hrvatskoj. Tom prilikom je nosio crno odijelo te majicu i patike na kojima je bila iscrtana lubenica u obliku palestinske teritorije s kapljicama krvi.

- Najveći i najglamurozniji event u Hrvatskoj - Story Hall of fame. Iskoristio sam ovaj poziv na događaj kako bih pokazao svoju solidarnost i autentičnost prema narodu koji pati više od 70 godina. Autentičnost donosi slobodu. Svaki put kad biramo autentičnost, biramo hrabrost nad strahom - poručio je Kristijan tada u objavi.


Međutim, iako je snimak ubrzo postao popularan na društvenim mrežama gdje je za samo sat vremena imao više od milion pregleda i hiljade pozitivnih reakcija samo na Instagramu, objava je jučer postala nedostupna brojnim korisnicima ove društvene mreže.

- Iz nekog razloga reel je limitiran i više ga ne možete vidjeti... Andrea može, ja ga vidim i još par ljudi, ali drugi ne. Preko nomadik i lyntel profila ga ne vidim. Strašno - napisao je na storyju.

Nedugo nakon toga, naveo je da se "sporna" objava može pogledati na njegovom TikTok profilu.

- Nema veze. Neka ih. Imate na TikToku video, tamo nemaju utjecaj- napisao je.