LeBron James u novoj sezoni može igrati na drugom mjestu tako što će odbiti opciju od 51,4 miliona dolara u svom ugovoru za sezonu 2024/25 prije isteka roka u nedjelju, ali Lakersi žele da svoju superzvijezdu zadrže u Los Angelesu s novom trogodišnjom maksimalnom ponudom.


Jamesu se može ponuditi ugovor na najviše tri godine prema NBA pravilu kojim se ograničava dužina ugovora koje timovi mogu ponuditi igračima starijim od 38 godina.To ograničava trogodišnju ponudu koju Lakersi mogu dati Jamesu na maksimalnih 162 miliona dolara. Međutim LeBron može odbiti tu opciju, postati slobodni agent i odlučiti se za neki kratkoročni ugovor ako to želi.

LA Lakersi pripremaju trogodišnji maksimalni ugovor za LeBron Jamesa

Dvadesetostruki All-Star igrač koji će napuniti 40 godina 30. decembra, James i novi glavni trener JJ Redick bili su voditelji popularnog podcasta "Mind the Game" prošle sezone i očigledno imaju dosta zajedničkih sličnih razmišljanja o ključnim stvarima za narednu sezonu a tu se najviše misli o timskoj igri koja je nedostajala timu sa zapadne obale.



Generalni menadžer Lakersa Rob Pelinka je u utorak rekao da je James "podržao" izbor novog trenera Lakersa, ali je odlučio da ne bude pretjerano uključen u rad klupskih struktura, što je suprotno pristupu koji je zauzeo All-Star timski kolega Anthony Davis.



Redick je u utorak napunio 40 godina, a po preuzimanju velike franšize izjavio je da je ove sedmice imao samo kratak razgovor s Jamesom nakon što mu je ponuđeno mjesto koje je držao Darvin Ham u protekle dvije sezone.

LA Lakersi pripremaju trogodišnji maksimalni ugovor za LeBron Jamesa

Sa maksimalnim raspoloživim prostorom, Philadelphia 76ersi se smatraju najvećom prijetnjom Lakersima ako James odustane od svog ugovora. Sixersi su među timovima koji pokazuju najveće interesovanje za Jamesovog najstarijeg sina, Bronnyja Jamesa koji bi trebao biti 55.izbor na NBA draftu koji će se održati u New Yorku večeras.

LA Lakersi pripremaju trogodišnji maksimalni ugovor za LeBron Jamesa

Stvar je jasna ko angažuje juniora Jamesa dobit će i slavnog oca kojem je Velika želja da u istom timu odigra sa sinom barem jednu sezonu u NBA ligi.