Za razliku od tradicionalnih, ove ledene kocke se ne peku, i glavni sastojak bijelog kremastog fila je kokos.
Sastojci za podlogu:
-300 grama mlijevenog keksa
-200 grama rendane čokolade za kuhanje
-100 ml mlijeka
Sastojci za fil:
-500 ml mlijeka
-80 grama griza
-vanilin šećer
-50 grama bijelog šećera
-200 grama kokosovog brašna
-bijela čokolada (po želji)
Sastojci za glazuru:
-100 ml slatke pavlake
-100 grama čokolade za kuvanje
-1 kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Za pripremu podloge pomiješati keks i čokoladu, dodati mlijeko i sjediniti. Pripremljenu podlogu rasporediti po dnu kalupa.
Za pripremu fila zagrijati mlijeko i šećer, dodati vanilin šećer i griz, (i bijelu čokoladu po želji), skuhati pa dodati kokosovo brašno. Fil rasporediti preko podloge.
Za pripremu glazure u 100ml slatke pavlake dodati kokosovo ulje i čokoladu za kuhanje. Kuhati dok se ne otopi sva čokolada. Preliti preko kolača i ostaviti 3 sata u frižideru.