Za razliku od tradicionalnih, ove ledene kocke se ne peku, i glavni sastojak bijelog kremastog fila je kokos.

Sastojci za podlogu:

-300 grama mlijevenog keksa

-200 grama rendane čokolade za kuhanje

-100 ml mlijeka

Sastojci za fil:

-500 ml mlijeka

-80 grama griza

-vanilin šećer

-50 grama bijelog šećera

-200 grama kokosovog brašna

-bijela čokolada (po želji)

Sastojci za glazuru:

-100 ml slatke pavlake

-100 grama čokolade za kuvanje

-1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Za pripremu podloge pomiješati keks i čokoladu, dodati mlijeko i sjediniti. Pripremljenu podlogu rasporediti po dnu kalupa.

Za pripremu fila zagrijati mlijeko i šećer, dodati vanilin šećer i griz, (i bijelu čokoladu po želji), skuhati pa dodati kokosovo brašno. Fil rasporediti preko podloge.

Za pripremu glazure u 100ml slatke pavlake dodati kokosovo ulje i čokoladu za kuhanje. Kuhati dok se ne otopi sva čokolada. Preliti preko kolača i ostaviti 3 sata u frižideru.