Legendarni sarajevski bend Šeherston koji godinama oduševljava publiku, kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu, osim kontinuiranih nastupa i mini turneja vrijedno radi i na izdavanju novih pjesama i spotova.

Njihova najnovija pjesma „Tri plemena“ premijerno je predstavljena danas i sigurni smo da će jednostavno naći put do publike i njihovih srca, s obzirom da tematikom i fantastičnim spotom podsjeća na prekrasna, prošla vremena.

Melodija pjesme je vesela, a spot apsulutna ljetna poslastica, humorističan i potkovan sjajnom glumačkom postavom. Osim članova benda u spotu se pojavljuje i legendarni bosasnkohercegovački glumac Milan Pavlović.

Legendarni Šeherston predstavlja novu pjesmu i spot „Tri plemena“

"Šeherston“ uvijek pokušava da svaka njegova nova pjesma bude drugačija. Tema teksta pjesme 'Tri plemena' je jedan vremeplov koji je dobro poznat onim malo starijim, a mlađe generacije su slušale o tome. Melodija je vesela i ritmična“, kazao je Samir Zavlan.

Tekst pjesme radio je Mustafa Aganagić, muziku i aranžman Samir Zavlan, dok je spot radio Anis Mujanović. Dijelovi spota, osim zelenih krajolika naše BiH, snimani su u prostorijama HS Pivnice u Sarajevu.

Šeherstone se posebno zahvalio dr. Amaru Češljaru, Mensuri Bajraktarević i Mustafi Behmenu za učešće i doprinos ovom muzičkom projektu.

Šeherston je i za naredni period najavio nove projekte, od kojih neki dolaze već na jesen.