U Trebinje je sletio helikopter MUP-a Srbije sa policajcima tog istog MUP-a. Građane tog kraja sve to asocira na period ’90-ih krajem prošlog stoljeća kada je na BiH izvršena agresija. Da je to samo helikopter za gašenje požara u njemu ne bi došli pripadnici MUP-a Srbije.

Na ovu temu je govorio potpredsjednik FBiH, Refik Lendo, u našoj emisiji '7plus' naglašavajući da je ovo jedan vid agresije na BiH od strane Srbije čime naši susjedi ne poštuju Daytonski sporazum.

-To je deklaracija svih onih 49 tačaka koje su potpisali Republika Srbija i Republika Srpska. Danas helikopter a sutra, prekosutra, za mjesec eskadrila helikoptera i to onih vojnih. Jasno je da je potpisivanjem Daytona regulisano ulaza naoružavanja, helikoptera, aviona.Ovo je jedan vid agresije Srbije na BiH, da helikopter prelazi granicu i spušta se u grad druge države. Vijeće ministara mora hitno reagovati ali i međunarodna zajednica. Ali oni najodgovorniji, međunarodne snage i visoki predstavnik, će nadam se u narednom periodu reagovati – govori Lendo.