Ovaj ledeni desert sa osvežavajućim ukusom limuna definitivno će biti hit na svakom večernjem druženju sa ekipom. Ovaj super jednostavan recept kombinuje svježu slatku pavlaku, limun krem i naravno limoncello. Ukrašen smrznutom kriškom limuna i grančicom majčine dušice, pravi je praznik za oči, ali i za nepce!

Sastojci

• 230 g slatke pavlake

• 1 kašika šećera

• 6-8 kašika limoncella

• 260 g limun curd-a (gotov krem od limuna, a možete ga napraviti i sami po receptu ispod)

Priprema

1.Stavite kremu za šlag u posudu i miješajte dok se ne zgusne. Dodajte šećer i 3 do 4 kašike limončela. Nastavite sa miješanjem dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.

2. Umiješajte limun krem i preostale 3 do 4 kašike limončela dok se dobro ne sjedine.

3. U plitku staklenu vatrostalnu posudu rasporedite pripremljeni šlag. Na vrh nasumično dodajte komadiće limun curd-a i uz pomoć noža lagano umiješajte u šlag.

4. Stavite u zamrzivač najmanje 4 sata ili preko noći.

5. Stavite desert u ohlađene koktel čaše i ukrasite smrznutom kriškom limuna. Preko deserta možete dodati i kap limončela.

Recept za limun krem

Sastojci:

• 4 jaja
• 200 g šećera
• 120 ml svježeg limunovog soka (jedan do dva limuna)
• kora jednog limuna
• 90 g putera

Priprema

Stavite jaja i šećer u srednju šerpu. Kratko umutiti žicom za mućenje. Dodajte limunov sok i koricu i kockice putera. Kuhajte krem na srednjoj vatri dok ne postignete željenu gustinu. Zatim je prebacite u sterilisane tegle i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi da se ne ohladi. Ohlađen krem možete čuvati u frižideru i koristiti u roku od 14 dana za razne deserte ili kao namaz za fina peciva.