Trebate li ideju za brzinski ljetni ručak, na pravom ste mjestu. Zapecite njoke s umakom od paradajza, sirom i još jednim dodatkom koji će jelo učiniti zasitnijim, ali i ukusnijim od običnih njoka.
Nećete se znojiti uz šporet, sve što trebate napraviti je ubaciti sastojke u posudu za pečenje pa sve staviti u rernu i odmoriti se 15-20 minuta dok se jelo fino ne zapeče.
Trebat će vam samo četiri sastojka: njoki (oni iz vrećice, nezamrznuti), umak od paradajza, sir (koji se lijepo topi) i tanke roštilj kobasice.
Sastojci
- 750 ml umaka od paradajza
- 500 g njoka
- 150 g sira
- 2 roštilj kobasice
Priprema
Rernu zagrijte na 210 stepeni.
U posudi pomiješajte njoke, umak od paradajza i kobasice narezane na kolutiće. Prebacite u posudu za pečenje, prekrijte naribanim sirom i pecite 15 minuta, piše Slobodna Dalmacija.