Saslušanje Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) završilo se oko 13 sati, nakon tri sata trajanja. On je izveden iz zgrade Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, a kako "Blic" saznaje, on je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret i rekao da nije učestvovao u ubistvu djevojčice.

Nakon saznanja da se Janković branio time kako ništa nije uradio, majka male Danke, Ivana Ilić oglasila se za Informer:

- Ja sam sada zatečena, ne znam šta bih rekla! Ko je onda bio drugi u kolima, ja sam tada na brdu vidjela dvije osobe u kolima? Ništa mi nije jasno...ako nije ništa uradio kao što kaže, zašto je ćutao dva mjeseca! Pod jakim sam stresom - rekla je Ivana za Informer.

Njegov advokat Živadin Bogdanović izjavio je nakon saslušanja da neće davati nikakve izjave povodom toga.

- Ne dajem nikakve izjave, molim vas da razumijete i njega i mene. To što sada daje iskaz nakon ćutanja, to je njegovo zakonsko pravo, a šta će biti dalje će tužilac da odluči - rekao je advokat.

Podsjetimo, Srđan Janković se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je drugi okrivljeni Dejan Dragijević priznao da je golim rukama zadavio djevojčicu.