Ekipa Master Bosna domaćin je prve etape 9. Svjetskog kup mira za veterane u fudbalu koji će se održati od 19. do 23. juna 2024. godine u sportsko rekreativnom centru Ajdinovići - Bosna i Hercegovina.

Važno je istaći da je Klub za sport i rekreaciju "Master Bosna", vetetsnski klub koji okuplja bivše sportiste, ali i zaljubljenike u fudbal starosti 40 i više godina, iz cijele BiH, a koji je do sada odigrao više od 200 međunarodnih i revijalnih utakmica.

Ekipa Master Bosna do sada je učestvovala na velikom broju međunarodnih turnira i ovo je po prvi put da kao domaćin ima priliku da organuzuje i ugosti veliki broj veterana koji dolaze iz nekoliko zemalja.

Master Bosna domaćin prve etape 9. Svjetskog kupa mira za veterane u nogometu

-Ponosni smo što smo već mnogo puta predstavljali našu domovinu kao veterani širom svijeta a sada nam je posebno drago što imamo priliku da predstavimo ljepote naše zemlje, našu kulturu i tradiciju. Okupiti ćemo se od 19. do 23. juna 2024. godine u sportsko rekreativnom centru Ajdinović - Bosna i Hercegovina, koji je sa svojim sadržajem zasigurno jedno od najljepših mjesta u regionu. Uraditi ćemo sve što je u našoj moći da naši gosti provedu lijepe trenutke, da iz naše zemlje odu sa lijepim uspomenama.

Bosna i Hercegovina ima dobre ljude vrijedne domaćine a koncept all inclusive koji nude u Ajdinovićima sa vrhunskom bosanskom kuhinjom ,zasigurno će još dodatno učiniti ljepšim i ugodnijim boravak naših gostiju.

Grupa A

Master Bosna
Portugal Compact Records
Türkiye Ege Karmasi


Grupa B

Adiyaman Mas-Der
Çaycuma Masterler
Istanbul Modi Masterler
Sloga Bašigovci