Red Bullov Max Verstappen bio je najbrži na jedinom treningu za Veliku nagradu Austrije u petak uprkos tome što se zaustavio u jednom trenutku zbog problema sa senzorom motora i nakratko prekinuo trening.



Trostruki svjetski prvak ostao je u autu dok je problem otklonjen, a zatim se vratio na stazu sa oko minutom izgubljenog vremena i bez daljnjih problema.Problem sa senzorom je i dalje bio određena briga za Red Bull, s obzirom da je Verstappen već u opasnosti od kazne jer je u nekom trenutku ove sezone ostigao granicu od četiri motora.



Austrija je sprinterski vikend, treći takav u sezoni Formule 1 od 24 utrke a
lider šampionata Verstappen je obišao Red Bull Ring sa najbržim vremenom od jedne minute 05.685 sekundi, a McLarenov Oscar Piastri, sa novim prednjim krilom na njegovom bolidu, 0.276 sporije.



Ferrarijev Charles Leclerc bio je treći najbrži, 0,370 manje od vodećeg, sa timskim kolegom Carlosom Sainzom koji je bio četvrti dok je Mercedesov Lewis Hamilton završio kao peti, sa najboljim krugom na tvrdim umjesto na mekim gumama.Verstappen, koji je dominirao na istoj stazi prošle godine ima 69 bodova prednosti nakon 10 utrka.