Prolazni lokalni pljuskovi jutros su registrovani na području Krajine i sjeveru Bosne. U većem dijelu zemlje je pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Livno i Široki Brijeg 14; Bugojno, Sokolac i Srebrenica 15; Sanski Most 16; Banja Luka i Prijedor 17; Sarajevo 18; Trebinje, Tuzla i Zenica 19; Bihać, Gradačac i Mostar 20; Bijeljina i Neum 22°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni većinom su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. U poslijepodnevnim satima jačih pljuskova može biti na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak, drugi dan Bajrama, pretežno će biti sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U srijedu se također nastavlja sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.