Posljednji dan vikenda nas očekuje sparno i sunčano vrijeme uz temperaturu do 35 stepeni. Poslijepodne sa zapada postepen porast, uglavnom visoke, oblačnosti nad čitavom zemljom, uz mogučnćnost da kasno poslijepodne na sjeveroistoku Bosne bude mjestimično pljuskova sa grmljavinom, objavili su na stranici BHmeteo.

Već početak sljedeće sedmice donosi promjenu vremenskih prilika. U periodu od utorka (11.06.) pa do petka(14.06.) izrazito nestabilno vrijeme nad većim dijelom zemlje uz mjestimično kišu i pljuskove sa grmljavinom. Poseban osvrt na sjevernije dijelove naše zemlje gdje su u tom periodu moguće mjestimično jače nepogode.

Dodaju da će vrućina od ponedjeljka većinom popuštati. Osvježenje će se najviše osjetiti na izmaku nestabilnog perioda, u četvrtak i petak, opet najviše u sjevernim dijelovima zemlje. To osvježenje bi bilo samo nakratko, a prema trenutnim prognozama od sljedećeg vikenda (15./16.06.) se očekuje stabilnije vrijeme i povratak vrućeg vremena uz moguće još više temperature nego ove sad.