Bajramsko rapsoloženje vladalo je u novom izdanju emisije ‘Jelo moje porodice’. Ovog puta, Majine gošće su uživale uz delicije koje su spremale za Bajram u svojim domovima.
Mirsada Salihagić sa sobom je donijela svoj bajramski specijalitet – kadaif s tahan halvom.
-To je poseban spoj okusa. Ovaj kadaif je omiljeni mojoj porodici i prijateljima – kazala je.
Ilhana Mulić iz ‘Baklava Shopa’ donijela je nekoliko vrsta baklave kojom su zasladile ovo druženje.
Pridružila im se i Senija Emina Šindrić čije hurmašice su postale glavni specijalitet u jednog sarajevskoj poslastičarnici. Tom prilikom, prisjetila se i kako su izgledali bajramski običaji u Njemačkoj gdje je dugo živjela.
- Bilo mi je jako neobično nakon bijeljinskih Bajrama. Kod nas su očevi, muževi, braća išli u džamiju, na hareme pa se vraćali kući. Tu se onda pije šerbe, kafa i služi se ručak. Kada sam otišla u Njemačku, prvih dana mi je bilo teško. Sve sam obavljala sve kao što je i moja majka, ali bilo je čežnje – prisjetila se.