Prošlo je sedam dana otkako je nestao farmaceut iz Niša (Srbija), Milan Đorđević, ali i dalje nema novih detalja. Ni opsežna pretraga terena, u kojoj su učestvovali policija, žandarmerija, vojska, planinari, lovci, prijatelji i rodbina, nije riješila osnovno pitanje: šta se dogodilo s Milanom.

Danas, prema riječima njegovog brata Dejana Đorđevića, na mjestu gdje je pronađen Milanov automobil, kod izletišta Bojanine vode, više nikoga nema. Kako nezvanično Blic saznaje, policija jeste na terenu, ali je promijenila pravac istrage, pa se sada nalaze na potezu od Bojaninih voda prema selu Studena.

– Nalazimo se ovdje od jutros. Rečeno nam je da će i danas neka ekipa izaći na teren. Imali su neki sastanak, čuo sam se sa inspektorom, koji mi je rekao da će i danas doći dio policije, žandarmerije i vojske. Mi smo ovdje od jutros, a nikoga nema – rekao je brat nestalog Nišlije za Blic.

Porodica nema informacije da li je istraga usmjerena u drugom pravcu. Dejan kaže da se tokom jučerašnjeg dana potraga bazirala na selo.

– Niko nam ništa ne govori, svi šute. Mi se sami angažujemo na sve moguće načine da saznamo neke detalje. Moji prijatelji i ja smo dan i noć ovdje. Angažovali smo i pse tragače i dronove, sve sam to ja organizovao. Ništa nismo pronašli, ni jedan trag. Da li policija ima neki trag, mi to ne znamo – rekao je brat nestalog Nišlije.

U Gorskoj službi su potvrdili da trenutno nema nikoga na poznatom niškom izletištu. U Policijskoj upravi u Nišu navode da je opsežna potraga terena i dalje u toku.

Do sada su pretražene sve staze koje vode od izletišta, gdje je pronađen Milanov automobil, pa sve do planinskih vrhova i sela Vete i Kosmovca. Specijalni timovi su pretražili i planinske litice, kako bi otklonili sumnje da se nije okliznuo i pao u neki od ponora. Ni tamo nije pronađen.

Podsjetimo, potraga za nestalim Milanom počela je u ponedjeljak uveče, kada se nije vratio kući s posla i nije se javljao na mobilni telefon.

Posljednji kontakt s njim imala je njegova supruga tog dana u podne, kada se javio da neće stići da uzme dijete iz vrtića. Prema riječima njihovih roditelja, to nije ništa čudno, jer se i ranije dešavalo.

Milan Đorđević, visok 185 cm, posljednji put je viđen u bijeloj košulji sa plavim prugama, teget pantalonama i braon cipelama. Njegov automobil marke “Škoda” pronađen je u podnožju Suve planine.