Najplaćeniji youtuber svijeta MrBeast je srušio T-Series na listi najpraćenijih YouTube kanala u dugotrajnoj borbi za najveći broj pretplatnika dostigavši cifru od 269 miliona pretplatnika.

Indijska muzička kuća T-Series, koja objavljuje trailere i muzičke spotove, držala je rekord za YouTube kanal s najviše pretplatnika tokom prethodnih pet godina, prije nego što je srušen u nedjelju.

MrBeast, pravim imenom Džimi Donaldson, već je bio pojedinac sa najvećim brojem pratilaca, a ovaj 26-godišnjak je sada ušao u istoriju na platformi sa naizgled neprikosnovenih 269 miliona pretplatnika.

Kroz skoro 800 videosnimaka MrBeast je stekao slavu vratolomijama – uključujući poklanjanje privatnih ostrva, živog zakopavanja i uspostavljanja stvarne verzije Netflixovog hita “Squid Game”.

U objavi na Twitteru, MrBeast je rekao da je konačno “osvetio” YouTube zvijezdu Felixa Kjellberga, poznatog kao PewDiePie, nadmašivši broj pretplatnika kanala T-Series od 266 miliona.

U naknadnoj objavi, MrBeast je rekao da je njegov kanal postavio rekord sa najvećim dnevnim porastom pretplatnika ikada, koji je u subotu porastao za više od 2 miliona.

T-Series kanal je prvobitno postavio rekord 2019. godine prestigavši PewDiePie – na šta je švedski YouTuber rekao da je “sve što je bilo potrebno bilo ogromno korporativno tijelo sa svakom pjesmom u Bollywoodu” u muzičkom spotu koji objašnjava njegov poraz.

To što MrBeast postaje najpraćeniji pojedinac i kanal na YouTubeu znači da je još više proširio svoj uticaj, kao i zaradu.

Forbes je 2022. godine procijenio njegovu neto vrijednost na oko 500 miliona dolara i svrstao ga na prvo mjesto na svojoj listi 50 najboljih kreatora 2023. godine.