U Sarajevu se jučer, 20. juna, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđeno više osoba, i to nakon što je vozilo Toyota Tundra udarilo u izlog Pekare Edi, a onda i doslovno završilo u objektu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su dali više detalja o tome ko je povrijeđen i kako je došlo do udesa:

"Dana 20. juna, oko 10.00 sati, na brzoj cesti, na području naselja Blažuj, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do sudara motornog vozila VW Transporter, kojim je upravljao M.I. (1960) i motornog vozila Toyota Tundra, kojim je upravljao N.H. (1968). Nakon sudara došlo je do nekontrolisanog kretanja vozila Toyota, koje je udarilo u portal i svojim prednjim dijelom ušlo u unutrašnjost pekare u ulici Mali Kiseljak.

U unutrašnjosti pekare su se nalazile četiri osobe, radnica pekare i tri kupca, od kojih dva maloljetna. Lakše tjelesne povrede zadobila je S.M. (1977), te Dž.M. (1972) i jedan maloljetnik. Četvrta osoba, maloljetnik, zadobio je tešku tjelesnu povredu lijeve noge, te je zadržan na Klinici za ortopediju KCUS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode."