Na zvaničnoj stranici kluba jutros se pojavila informacija koja će obradovati armiju navijača plave boje. Na poziciju sportskog direktora tima s Grbavice zvanično je stigao Elvir Rahimić nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Nakon dolaska sjajnog trener Denisa Ćorića ovaj angažman popularnog 'Generala' nagovještava bolje dane za navijače FK Žejezničar koji što prije žele zaboraviti prošlu sezonu u kojoj su strijepili i za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Proslavljeni nogometaš je nakon kraja igračke karijere bio angažovan kao asistent trenera u CSKA Moskvi gdje je proveo najveći dio karijere, te dva puta u reprezentaciji naše zemlje gdje je jedno vrijeme bio i skaut.
U ekipi iz Moskve je bio trinaest godina a uspio je i osvojiti tadašnji kup Uefa.

Uprava kluba prihvatila se posla i rješila dva bitna mjesta za narednu sezonu a sada treba očekivati i rješavanje igračkog kadra jer je najavljeno nekoliko odlazaka iz tima pa je jasno da će plavima trebati i nekoliko odlazaka iz tima pa je jasno da će plavima trebati i nekoliko zvučnih pojačanja za sezonu koja bi trebala krenuti početkom avgusta.

(K. Priganica)