Budućnost Matsa Hummelsa u Borussiji Dortmund još uvijek nije jasna i očito ovisi o još jednoj kadrovskoj odluci. Kako prenosi Sky, defanzivac će produžiti ugovor s finalistima Lige prvaka samo ako klub napusti trener Edin Terzić.

Prema izvještaju reportera Patricka Bergera, veza između 35-godišnjeg svjetskog prvaka iz 2014. i trenera je pukla. Hummels je interno jasno izrazio svoju želju za novim trenerom. Ove sedmice dužnosnici BVB-a žele razgovarati o tome kako dalje. Već neko vrijeme postoji skepticizam oko toga žele li ići u još jednu sezonu s Hummelsom.

Nedavno je "WAZ" izvijestio da je Terzić prolaskom u finale uspio osvojiti bodove kod šefova i da se može nadati produžetku ugovora koji vrijedi do 2025. Hummels je, međutim, već istaknuo svoje nezadovoljstvo taktikom, posebno u utakmicama protiv Stuttgarta i Leverkusena, u intervjuu za "Sport Bild" prije otprilike dvije sedmice:

- Bio sam bijesan jer sam bio mišljenja da Borussia Dortmund ne bi trebala igrati tako - protiv bilo kojeg protivnika na svijetu.

Prema "Bildu", Hummelsov kraj u Dortmundu je "praktično gotova stvar", pogotovo zato što ima sve manje pristaša unutar kluba.

- Razgovarat ćemo o tome u sljedećih nekoliko dana i tada ćemo donijeti odluku - rekao je Kehl nakon finala Lige prvaka o budućim izgledima svjetskog prvaka.

Hummels je za ZDF rekao: "Stvarno nemam pojma. Čudno je ne znati."

Mogao bi u budućnosti nastaviti i u inozemstvu. Veteran je opisao prekid karijere kao "najneizgledniju opciju".