Istina je da ponekad inteligenciju treba kvantificirati, a neki testovi mogu utvrditi intelektualne sposobnosti i potencijal osobe. Ne fokusiraju se na znanje, već na kognitivne vještine kao što su zaključivanje, logika i rješavanje problema.

Sljedeći poznati ljudi mogu se pohvaliti vrlo visokim kvocijentom inteligencije.

Matt Damon: IQ 160

Damon je studirao englesku književnost na Harvardu; međutim, pred kraj studija odlučio je napustiti fakultet i posvetiti se glumi, piše Bright Side.

Quentin Tarantino: IQ 160

Procjenjuje se da slavni redatelj, koji se proslavio filmovima kao što su “Pakleni šund” i “Psi iz rezervoara”, ima IQ 160.

arantino je napustio srednju školu jer je, prema njegovim riječima, jedini sat koji je volio bila povijest jer ga je podsjećala na filmove.

Najinteligentniji među slavnima: Ove zvijezde imaju visok IQ

Kate Beckinsale: IQ 152

Glumica, koja je glumila u blockbusterima kao što su Pearl Harbor i Underworld, studirala je moderne jezike na Oxfordu prije nego što se posvetila glumi.

Otkrila je da je kao mlađa radila IQ test koji je imala 152. No, kako je napomenula, to joj nije pomoglo u svijetu estrade.

Sylvester Stallone: IQ 160

Prema raznim izvorima, akcijska zvijezda ima IQ 160, što znači da spada u 0,1 posto populacije s izvanrednom sposobnošću logičkog zaključivanja, brzog razmišljanja i brzih reakcija.

Ashton Kutcher: IQ 160

Pomalo je ironično da većina likova koje je Ashton glumio u sitcomima uglavnom ne blista svojom inteligencijom. Međutim, u stvarnom životu, zvijezda “Ludih sedamdesetih” ima procijenjenu kognitivnu sposobnost od 160 bodova.

Izvan svoje glumačke karijere, Kutcher je bio uključen u humanitarni rad, a također je ulagao u tehnološke startupe prije nego što su postali uspješni, kao što su Uber i Spotify.

Najinteligentniji među slavnima: Ove zvijezde imaju visok IQ

Marilyn Monroe: IQ 165

Prema nekoliko izvora, legendarna glumica imala je IQ 165, što je stavlja iznad Alberta Einsteina. Iako nije imala formalno obrazovanje, uspjeh koji je postigla u karijeri je neosporan.

Gerard Pique: IQ 170

Nogometaš je studirao poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Barceloni u Španjolskoj. Prema riječima njegovog oca, Pique, koji je jedan od samo četvorice nogometaša koji su dvaput osvojili Ligu prvaka, ima IQ 170, prenosi City magazin.

Rowan Atkinson: IQ 178

Komičar, poznat po ulozi Mister Beana, studirao je elektrotehniku i elektroniku na Sveučilištu Newcastle, a kasnije je magistrirao elektrotehniku na Queen’s Collegeu u Oxfordu.

Atkinson ima IQ 178, što je gotovo jednako onom Leonarda da Vincija, za kojeg se procjenjuje da je imao IQ 180.