Lokalni mediji u Gazi izvještavaju o najmanje 17 poginulih tokom noći u izbjegličkom kampu Nuseirat nakon teškog izraelskog bombardiranja u centralnoj Gazi.

Prema nešto ranijem izvještaju Al Jazeere, prvo je bilo potvrđeno da je najmanje sedam osoba ubijeno u napadu na kuću u Nuseiratu, dok je pet osoba potvrđeno da je ubijeno u odvojenom napadu, ali također u kampu.

Najmanje 274 raseljena Palestinca ubijena su u izbjegličkom kampu Nuseirat ranije ovog mjeseca, tačnije osmog juna, nakon što je izraelska vojska izvela "smrtonosnu operaciju spašavanja" kako bi oslobodila četiri izraelska zarobljenika koja su tamo držana.

Najmanje 17 Palestinaca poginulo sinoć u izraelskom napadu na centralnu Gazu

Al Jazeere je, također, u svojim prvim izvještajima o sinoćnjem napadu saopćila da je riječ o zračnim napadima na porodičnu kuću porodice al-Madhoun u Nuseiratu.

Inače, Izraelska vojska saopćila je u ponedjeljak da je pauzirala operacije tokom dana u dijelovima južnog Pojasa Gaze, a sve, kako su kazali, da bi se omogućilo da više hrane i druge robe stigne do civila.

Međutim, dok su napadi pauzirani u južnim dijelovima, IDF je nastavljao borbe najintenzivnije u centralnom Gazi što je eskaliralo upravo posljednjim napadom u toku protekle noći.