Hetty Greene rođena je u Americi 1835. godine. Bila je jedina kćerka bogatog biznismena.

Naslijedila je od oca bogatstvo procijenjeno na 7,5 milijuna dolara. Kada je imala 21 godinu, preselila se u New York kako bi uložila svoj novac u Wall Street i zvali su je Zla vještica sa Wall Streeta.

Udala se za milijunaša poput sebe, ali je i dalje živjela od ostataka kolača i slomljenih keksa u trgovinama i svađala se kako bi dobila besplatnu kost za svog psa svaki dan. Hetty Greene sašila je donji veš sa 16 godina i nije iga mijenjala niti kupovala druge do dana smrti.

Nikad nije potrošila ni novčića, pa se govorilo da nikad nije koristila toplu vodu, da je nosila crnu haljinu koju nije mijenjala dok se potpuno nije istrošila, te da je živjela od toga da jede pitu koja je koštala samo dva centa.

Hetty je uzrokovala da joj sin amputira nogu jer kad ju je slomio, odgodila je liječenje jer je insistirala da ne troši novac i nastavila je tražiti besplatnu liječničku pomoć.

Hetty Greene umrla je 1916. godine u dobi od 81. godine u New Yorku, a upisana je u Guinnessovu knjigu rekorda kao "najškrtija osoba na svijetu. "

Uzrok smrti je moždani udar zbog svađe sa sluškinjom jer je sobarica tražila povećanje njene oskudne plaće.

Umrla je i iza sebe ostavila ogromno bogatstvo, a njena djeca nisu naslijedila njenu ekstremnu škrtost, već su bili velikodušni do te mjere da je njena kćer svojim novcem izgradila besplatnu bolnicu.