Prepustite se divnom i vlažnom kolaču od jabuka i cimeta, preslatkom desertu koji skladno spaja slatku esenciju jabuke s ugodnom aromom cimeta.

Ova izuzetna poslastica prikladna je za svaki događaj, bilo da se radi o prijatnom porodičnom okupljanju ili ležernom večernjem obroku.

Ubacivanje limunove korice daje revitalizirajuću notu citrusa kako bi se poboljšao profil ukusa ovog sjajnog kolača.

Sastojci:
•4 jabuke (500 g)
•3 velika jaja,
•180 ml mlijeka,
•150g šećera u prahu,
•prstohvat soli,
•300 g brašna,
•80 ml ulja,
•10 g praška za pecivo,
•1/2 kašičice cimeta,
•1 kašičicu ekstrakta vanile i koricu 1 limuna.

Priprema:

Za početak počnite s pripremom jabuka. Uzmite jabuke i narežite ih na male kockice pa ih ostavite sa strane. Prelazeći na mokre sastojke, uzmite veliku posudu i snažno miksajte jaja i smeđi šećer dok ne postanu lagana i prozračna konzistencija.

Zatim u smjesu umiješajte ekstrakt vanilije, prstohvat soli, mlijeko, ulje i koricu limuna. Sve dobro promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.

Pripremljenu smjesu prebacite u pleh i špatulom poravnajte gornju površinu.

Stavite smjesu u prethodno zagrejanu pećnicu i pustite da se peče otprilike 45 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe bez tijesta.