Ova lagana, mekana torta od bijele čokolade se praktično topi u ustima, a potrebna su vam samo tri sastojka. Osim krem sira i bijele čokolade potrebna su samo jaja. Umućeni bjelanci mu daju meku i mekanu strukturu – baš kao šećernu vunu!

Potrebna su vam samo ova tri sastojka:
• 450 g bijele čokolade
• 450 g krem sira (punog masnog)
11 jaja

Priprema

1.Bijelu čokoladu otopite u posudi na vrućoj vodi i odvojite bjelanca od žumanaca. Izmiksajte žumanca sa sirom dok se ne formira glatka smjesa, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Sve sjediniti u homogenu masu. Zatim umutite čvrst snijeg od bjelanaca i pažljivo umiješajte u smjesu.

2.U pleh sipajte vrelu vodu i stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Postavite žičani stalak preko njega. Tijestom napunite podmazan kalup prečnika 26 mm obložen papirom za pečenje na dnu i stavite na rešetku.


3.Prvo pecite tortu 15 minuta na 170 stepeni. Poslije 15 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni – ne otvarajte rernu! Poslije ukupno 30 minuta pečenja, isključite rernu, ali je i dalje ostavite zatvorenu i ostavite tortu da odstoji u njoj još 15 minuta.

4. Zatim tortu izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.