Ovo hranljivo voće može zaštititi naše zdravlje i na jednostavan način ga možemo uključiti u obroke, kao grickalice, pića i poslastice. U pitanju su hurme.

Anemični pacijenti trebalo bi da jedu što više hurmi, jer su one odličan izvor magnezijuma. Hurme sadrže kalijum, koji je koristan kod zaustavljanja dijareje. Osim toga, hurme pomažu da se crijevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem hurmi olakšaćete crijevima da stvore dobre bakterije.

Najzdravija voćka na cijelom svijetu: Uzmite jednu svako jutro na prazan stomak

Zbog visokog procenta hranjivih materija, hurme kod čovjeka izazivaju osjećaj sitosti i olakšavaju gubitak težine. Ako na prazan stomak uzmete hurmu, ona će regulisati rad crijeva i organizmu dati potrebni šećer.

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo nevjerovatno voće. Tokom noći potopiti hurme sa sjemenkama u vodu. Ujutro iz njih uklonite sjemenke, sameljite ih u blenderu zajedno sa vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lijek uzimajte nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce. Također, hurme imaju sposobnost da smanje nivo neželjenog holesterola u tijelu.