Prava ljubav nema granice i ne poznaje godine, a ovaj par je dokaz da ljubav lako prevazilazi sve prepreke.

Terapeutkinja Aimee Copeland, sada 36-godišnjakinja, davne 2012. godine izgubila je obje ruke i noge, u nesreći na improvizovanom zip-lajnu (užetu po kojem se možete spustiti iznad nekog kanjona), nakon koje se razvila bakterijska infekcija koja je proždirala njeno meso.

To ju je navelo da preispita svoj dotadašnji život do i dovelo do prekida ljubavne veze u kojoj je bila. Bili su to bolni trenuci za nju, no to je otvorilo put prema tome da samo tri godine kasnije pronađe svoju srodnu dušu, piše The New York Post.

– Bili smo 95 posto podudarni na društvenoj mreži za upoznavanje Ok Cupid – otkrila je Aimee govoreći o svom sadašnjem suprugu Stefanu Mercieru.

– Izuzetno smo kompatibilni. Vrlo smo različiti, ali tako da jedno drugo dovodimo u ravnotežu – rekla je. Dodaje kako svog supruga naziva svojom “ugrađenom kočnicom”, ali naravno u dobrom smislu.

– Kad prejako pritisnem gas, znam da nikad neću udariti glavom u zid jer će on pritisnuti kočnice i pomoći mi da zakočim na vreme – kaže ona.

Par se vjenčao u porodičnoj kući na jezeru. Njen suprug kaže da ga je “privukao njen snažan um, njena jaka i pravedna energija i njen duh”.

Aimee je ispričala kako joj je prekid ranije veze uništio samopouzdanje, nakon nesreće u kojoj je pala s improviziranog zip-linea i nekoliko dana kasnije završila u bolnici. No sadašnji suprug joj je pomogao da ga povrati.

Prisjetila se i kako joj je Stefan na početku veze rekao, ‘Mislim da je tvoje tijelo apsolutno savršeno’, ispričala je pa dodala: “On me stvarno cijeni. Od tada nisam imala problema sa samopouzdanjem, osjećam se prelijepo“.

Njen suprug je bio uz nju tokom desetak godina, koliko je Ejmi trebalo da postane licencirani terapeut, stekne dvije magistrature i pokrene dobrotvornu organizaciju Ejmi Kopland, neprofitnu organizaciju za pomoć osobama s invaliditetom koje žele odlaziti u prirodu, te da osnuje All-Terrain Georgia, inicijativu koja osigurava terenska invalidska kolica ljudima koji žele posjetiti državne parkove.

– Ejmi ne voli glumiti. Ono što čuješ uglavnom je ono što dobiješ, što mi je bilo jako osvježavajuće – kaže njen muž.

Njih dvoje upravo planiraju obnovu zavjeta povodom godišnjice vjenčanja i presrećni nastavljaju zajedničko putovanje.

– Učimo o sebi kroz ogledala drugih ljudi. Stefan je odrazio svu tu ljepotu nazad prema meni i to mi je omogućilo da povratim samopouzdanje – zaključila je Ejmi.