Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) saopćila je da su na području općine Doboj Istok u Tuzlanskom kantonu tokom proteklog dana provođeni sanacioni radovi na krovovima privatnih stambenih i pomoćnih objekata te poduzeća i ustanova, kao posljedice nevremena s gradom i kišom koje je zahvatilo to područje.


Radove u najvećoj mjeri provode vlasnici uz pomoć komšija i lokalnih poduzeća, štabova i povjerenika Civilne zaštite, Mjesne zajednice i službi za zaštitu i spašavanje.

U svrhu prevencije većih šteta u narednom periodu vršeno je i interventno čišćenje korita vodotoka Šabinjača u MZ Klokotnica koje je proteklih dana zatrpano nanosima krutog otpada.

Na snazi je stanje prirodne nesreće uzrokovano gradom i kišom na području općine Doboj Istoka proglašeno, 22. juna ove godine.

Na području Srednjobosanskog kantona u općini Novi Travnik usljed jakih padalina došlo je do pojave odrona u MZ Stojkovići, MZ Šenkovići, te u mjestu Torine. Odvijanje prometa je bilo otežano. Tokom dana svi putevi uspješno sanirani, saopćeno je iz FUCZ-a.