Glavni skaut NK Osijeka Jamie Freeman napadnut je u noći sa srijede na četvrtak oko 1:30.
Iz policije kažu da je napadnut 25-godišnji strani državljanin, a Indexu je iz izvora bliskog klubu potvrđeno da je riječ upravo o mladom Britancu.

On je u Osijek stigao prije nekoliko mjeseci na poziciju glavnog klupskog skauta i prvog pomoćnika sportskog direktora Josea Bota.
Freemana su navodno napala dvojica mladića i zadala mu jedan od dva udarca šakom, nakon čega su pobjegli. Mladom Osijekovom skautu pružena je ljekarska pomoć te su mu utvrđene lakše povrede.

Ne znaju se motivi napada ni ko su napadači, ali se odmah po društvenim mrežama počelo špekulirati da je ovaj napad povezan s propucavanjem auta Osijekovog sportskog direktora Josea Bota. Podsjetimo, prije dvije sedmice sa sedam metaka propucan je auto sportskog direktora Josea Bota.

Srećom, stradao je samo njegov VW Arteon, koji je bio parkiran u prolazu između dviju zgrada u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje i stanuje. U vjetrobransko staklo na strani vozača ispaljeno je sedam hitaca, a to je prvi vidio njegov saradnik i sunarodnjak Alfredo Almeida, kojeg je nedavno postavio na mjesto koordinatora omladinske škole Osijeka.

Boto je kasnije izjavio da se ničega ne boji te da ne zna ima li neprijatelje pošto je u Hrvatsku stigao prije šest mjeseci, piše Index.