Danijel H. (44) uhapšen je u Njemačkoj zbog sumnje da je ubio djevojčicu (14), kćerku svoje partnerke, a nakon što je pokušala da zaštiti majku od nasilja.
Djevojčica Zibija V., koja je imala povrede od noža po vratu, iskrvarila je u petak na travi u dvorištu zgrade. Sve se odigralo oko 15 sati, naočigled brojnih komšija, koje su odmah pozvale policiju.


Prvi rezultati istrage pokazuju da su Danijel i njegova partnerka počeli da se svađaju u stanu u Brandenburgu. Navodno je žena, koja ima djecu iz prethodnog braka, željela da raskine vezu. Tada je Danijel izvukao nož i posjekao je. Zibija je skočila da bi zaštitila majku, a Danijel joj je tada, kako se sumnja, nožem zadao više povreda, od kojih je kobna bila na vratu.

Djevojčica je teško povrijeđena krenula da bježi iz stana. Tragovi krvi koji su ostali na stepeništu svjedoče o težini povreda koje je mala Zibija zadobila. Uspjela je da izađe u dvorište i stigne do štrika, kada se samo sručila na travu. Danijel je krenuo za njom sa nožem u ruci.

Policija je u međuvremenu stigla na lice mjesta i morala je da savlada Danijela koji je pružao otpor pri hapšenju.

Jedna policajka pokušala je da pruži prvu pomoć djevojčici, ali spasa nije bilo. Izdahnula je na travi.

Mediji pišu da je Danijel prilikom pokušaja hapšenja sebi zadao više uboda i posjekotina, zbog čega je prvo prebačen u bolnicu.
(Telegraf.rs)