Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne preljeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvijek ista.

Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta, piše Krstarica.

Sastojci

3 veća krompira
100 g cheddar sira
6 jaja
2 kašike sjeckanog luka

Priprema

Ogulite krompir, a zatim isjecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga gulite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promijeni boju. Ocijedite i redajte korpice po plehu sa otvorom nadole.

Pecite 45 minuta na 200 stepeni.

Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite cheddar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.

Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.