Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne preljeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvijek ista.
Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta, piše Krstarica.
Sastojci
3 veća krompira
100 g cheddar sira
6 jaja
2 kašike sjeckanog luka
Priprema
Ogulite krompir, a zatim isjecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga gulite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.
Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promijeni boju. Ocijedite i redajte korpice po plehu sa otvorom nadole.
Pecite 45 minuta na 200 stepeni.
Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite cheddar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.
Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.