Nakon što su jučer izvučeni protivnici Sarajeva I Veleža u prvom prekolu Konferencijske lige danas su protivnike u drugom pretkolu saznala oba kluba ali I Zrinjski koji kreće iz ove runde takmičenja.

Kada je u pitanju Velež, mostarski tim u prvom pretkolu igra protiv Intera iz Andore, dok će protivnik u drugom pretkolu biti grčki AEK, koji je bio i jedan od najtežih mogućih protivnika. Prvi potencijalni meč za Rođene je u gostima, a zanimljivo jeste da su sa AEK-om već igrali u prošlosti i uspjeli ga eliminisati.Svi se sjećamo pobjede na Grbavici od 2:1 ali I jedanaesteraca u Grčkoj gdje je junak bio golman Slaviša Bogdanović.

Sarajevo će u prvom pretkolu odmjeriti snage sa kazahstanskim Aktobem, dok će u slučaju prolaska dalje za protivnika imati Spartak iz Trnave. Bordo tim bi u prvom meču trebao biti domaćin, a baš kao i u slučaju Veleža, sa ovim protivnikom je već igrao u prošlosti.

Na Koševu je bilo 1:0 za bordo tim golom Milana Muminovića dok je u Trnavi bilo 1:1 a gol u finišu meča koji je Sarajevo odveo dalje postigao je Jahović.

Zrinjski ne učestvuje u prvom pretkolu, a u drugom pretkolu će igrati protiv boljeg iz meča Bravo (Slovenija) - Connah's Quay Nomads (Vels).Zrinjski će u prvom meču biti domaćin.