Savršenu teksturu ovoj piti daje upravo jufka, dok pavlaka koju ćete dodati na završnici doprinosi kremastom okusu. Recept donosi savršeno ujednačeno jelo koje se topi u ustima. Idealno je za sve prilike, bilo kao glavni obrok ili onaj za porodična okupljanja.
Sastojci
500 g jufke 800 g pilećeg mesa
2 kašikice soli
½ kašikice bibera
1 kašika mješavine začina
2 kašike maslaca
3 kašike maslinovog ulja
4 kašike pavlake
Priprema
Meso isjeći na manje komade, istucati ga i zatim propržiti na zagrijanom maslinovom ulju i maslacu. Posoliti, pobiberiti i dodati mješavinu začina. Nakon što meso bude proprženo, zamotati ga u namašćenu jufku i slagati u tepsiju. Tepsiju namazati uljem, a pitu također preliti uljem i potom je peći u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.
Kada je pita gotova servirati je sa pavlakom i po želji sa svježom salatom .