U sarajevskom naselju Nedžarići, u Aleji Bosne Srebrene, jučer, 26. juna, u poslijepodnevnim satima se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali romobil i jedno motorno vozilo.

U nesreći su povrijeđene dvije osobe - dva djeteta koja su bila zajedno na romobilu...

Više detalja o udesu danas je dalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, iz kojeg navode:

"Dana 26.06.2024.godine oko 15.50 sati na raskrsnici ulica Aleja Bosne Srebrne – Kenana Dubravića – Republike Bugarske, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara putničkog motornog vozila VW Touran, kojim je upravljao A.H. (1984) iz Ilidže, u električni romobil na kojem su se prevozila dva maloljetnika.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi putnik na romobilu je zadobio teške tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći na UKC Sarajevo, zadržan na daljnjem liječenju. Maloljetnik koji je upravljao romobilom, je zadobio lakše tjelesne povrede, te je nakon pružene ljekarske pomoći na KUM UKC Sarajevo, otpušten na kućno liječenje.

O udesu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz učešće ovlaštenih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke."