Rodeo bik je van kontrole izletio iz arene u Oregonu i projurio kroz gomilu gledalaca u subotu - nasilno bacajući i udarajući ženu koja mu se našla na putu.

Haotičan video prikazuje odbjeglu životinju kako juriša na ženu.

Naime, ona je na rodeu nosila crvenu košulju.


Bik, po imenu Parti Bus, prevrnuo je ženu tako da joj je sletjela ravno na glavu prije nego što ju je bjesna životinja drugi put nabila na rogove. Ona je potom pala na tlo pod nogama bika koji je pobjegao na parking, pokazuje snimak.

Ali očajnički pokušaj rodeo bika da se dočepa slobode bio je kratkog daha, a Parti Busa su uhvatili rodeo muškarci pored obora za stoku, saopštilo je Rodeo udruženje sestara.

Povrijeđene tri osobe

Tri osobe su povrijeđene „nakon direktnog susreta sa bikom, od kojih su dvoje prevezeni u lokalnu bolnicu“, navodi se u saopštenju udruženja. Svi su pušteni sljedećeg dana.

Jedan poslanik je takođe zadobio lakše povrede dok je reagovao na bjekstvo.

Incident se dogodio nešto prije 22 sata tokom posljednje večeri na 84. rodeu sestara, popularnom događaju koji privlači mnoge od najboljih kauboja nacije i hiljade gledalaca.

Video prikazuje publiku koja ništa ne sluti kako pjeva uz pjesmu Lija Grinvuda „God Bless the USA“ dok je Parti Bus trčao po areni pokušavajući da izbjegne par muškaraca koji jašu konje.

Tada je bik spontano skočio preko ograde od dva metra, odbacujući gomilu ljudi s puta.

Parti Bus je uklonjen iz arene nakon incidenta, prenosi Blic.