Načelnik Općine Plitvička Jezera (Hrvatska) je zaposlenicima JVP-a Plitvička Jezera odobrio isplatu od jednog eura za regres, dar za djecu, božićnicu i uskrsnicu.

Načelnik Ante Kovač, profesor književnosti, nezavisni načelnik općine, prvi načelnik Plitvičkih jezera koji nije u HDZ-u, svoju odluku opravdava rastom plaća vatrogasaca u posljednja dva mjeseca.

Vatrogasci smatraju da je riječ o čistoj uvredi.

-Omalovažavanje sigurno…to ne znam - kaže za RTL Vlado Marković, zapovjednik JVP-a Plitvička jezera.

Sindikalistica najavljuje proteste

-Aneks kolektivnog ugovora bio je sklopljen s trećim mjesecom 2023. i za sve te četiri stavke bilo je oko 596 eura gotovo 600 eura za sve četiri stavke. Sad sve stane u 4 eura - pojašnjava Marko Mišić, vatrogasac JVP-a Plitvička jezera.

Sindikati kažu da je najveći problem što vlada ni mjesec dana nakon protesta nije donijela uredbu, pa se načelnici, gradonačelnici i župani mogu ponašati kako žele.

-Mislim da vatrogasci u ovom trenutku, s obzirom na to kada su jučer vidjeli ovakvu odluku koja ih je dodatno uvrijedila, razjarila - neće stati i da će tražiti svoja prava na drugačiji način - rekla je Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Na pitanje slijedi li novi prosvjed Šušković je odgovorila: "Zasigurno novi prosvjed".