Komisija za procjenu šteta obilazi Općinu Rasinja kod Koprivnice (Hrvatska) u kojoj je u noći s ponedjeljka na utorak pala obilna kiša, a kako je danas izjavio načelnik Općine Danimir Kolman oštećeno je 30-ak kuća pa je izgledno da će podnijeti zahtjev za proglašenje elementarne nepogode.

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman za Hinu je kazao kako je nevrijeme prouzrokovalo veliku materijalnu štetu, a već jučer počela je sanacija dvorišta, kuća te raščišćavanje ulica koje su teško oštećene i prekrivene muljem. Ističe da je za nevremena u kratkom periodu palo 36 litara kiše po metru kvadratnom.

"Šteta je doista golema"

-Gotovo je sigurno da ćemo Koprivničko-križevačkoj županiji podnijeti zahtjev za proglašenje elementarne nepogode - kazao je Kolman i dodao da je u naletu bujica stradala i razna mehanizacija.

Župan Darko Koren kaže da čim dođe zaključak komisije na njegov stol i pokaže se da su zadovoljeni svi kriteriji za proglašenje elementarne nepogode, odmah će je proglasiti.

-Šteta je doista golema pa sam stoga uvjeren da će komisija zaključiti da su zadovoljeni svi kriteriji za proglašenje elementarne nepogode - izjavio je Koren.