Policijskoj upravi u Nišu (Srbija) je tokom prethodnih dana više građana prijavilo je da su dobili pozive nepoznate osobe koja im se predstavlja kao ljekar, a koji im za veću sumu novca nudi medicinsku pomoć za potrebe njihove djece, potvrdila je policija u tom gradu.

Takav poziv dobila je i stanovnica naselja Ledena Stena, koja se obratila redakciji Blica i opisala čudan i uznemirujući poziv koji je dobila.

– Prije nekoliko dana pozvao je jedan čovjek, predstavio se kao doktor. Rekao mi je da mi je dijete slomilo nogu, da se nalazi u bolnici i da je potrebno da se uradi hitna operacija. Rekao je i da je neophodno nešto da mu se ugradi u nogu, nešto dijamantsko i da to košta 50.000 eura – govori Nišlijka koja iz straha želi da ostane anonimna.

Objašnjava da je u prvom trenutku povjerovala, jer je u pozadini čula plač djeteta.

– Bila sam u panici, nisam ni mogla od straha u tom trenutku da se sjetim gde mi je dijete. Znam da sam mu u panici čak i rekla ime djeteta, da potvrdim da je poziv vezan za njega, a on je odgovorio: “Da, da on je u pitanju!” – rekla je ona.

Nova prevara: 'Ljekar' zove roditelje, govori da im je dijete povrijeđeno i traži novac

Vrlo brzo je otkrila da je u pitanju lažan poziv. Dijete na sreću nije bilo u bolnici, već iza kuće. Prijavila je slučaj policiji, a onda saznala da je više njih pogođeno lažnim pozivima.

– Komšije imaju identifikaciju na telefonu, ali nisu mogli da vide sa kog broja je uslijedio poziv. Vjerovatno je sakrio broj – rekla je ova Nišlijka.

Dodaje i da bi sve drugačije možda doživjela da se u pozadini nije čuo plač djeteta. Rekla je za Blic i da su vjerovatno tim prevarama pogođene samo žene, jer lažni doktor spušta slušalicu kada se javi neko od muškaraca.

– Bio je sličan poziv kada se javio muškarac. Veza se prekinula, ali je on takođe čuo plač djeteta u pozadini – kažu Nišlije koje su se obratile redakciji Blica.


U niškoj policiji apeluju na građane da ukoliko dobiju ovakav poziv, to odmah prijave policiji i ne prihvataju nikakve ponude osobe koja ih kontaktira.

Policijska uprave u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, intenzivno rade na identifikaciji ove osobe i preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica.