Nakon što je tokom vikenda na bikijadi u Radošiću kod Splita (Hrvatska) bik muškarcu probo bedro, policija je napravila uviđaj i objavila šta je poduzela.

Kako je policija danas objavila u saopćenju, nakon uviđaja i kriminalističkog istraživanja utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je 33-godišnji muškarac počinio krivično djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

"Olako je mislio da neće biti opasnosti"

Navode kako muškarac, organizator bikijade, nije poduzeo odgovarajuće zaštitne mjere u vidu postavljanje adekvatne zaštitne ograde kako bi se spriječila opasnost za živote gledaoca, već je olako držeći da se opasnost neće dogoditi, postavio neadekvatnu zaštitnu ogradu i tokom borbe bikova dva bika probila su ogradu i utrčala među gledaoce, čime je izazvana opasnost za živote prisutnih gledalaca, piše Index.hr.

Nadležnom državnom tužilaštvu biti će podnesena krivična prijava protiv 33-godišnjaka, objavila je policija, dodajući da će kriminalističko istraživanje biti će provedeno i nad 59-godišnjakom koji je u tom trenutku vodio bika koji je ozlijedio muškarca, a vezano uz postojanje sumnje da je ostvario obilježja krivičnog djela Teška krivična djela protiv opće sigurnosti.