Autobus prevoznika Leka trans koji je vraćao sa Kopaonika (Srbija) učenike šestog razreda OŠ Momčilo Živojinović iz Mladenovca zapalio se nadomak Vrnjačke Banje.

Uviđajem je utvrđeno da je do požara došlo usljed zapalenja „DPF“ filtera, koji prečišćava otpadne čestice izduvnih gasova vozila.

- Svi smo bili u autobusu kada smo vidjeli dim. Vozač i ja smo izašli iz autobusa i vidjeli da je filter počeo da dimi. Da bi se sprečilo dalje širenje uzeli smo protivpožarni aparat, međutim to je bila greška. Da je vozač samo ugasio autobus, ništa se ne bi desilo. Djeca su nakon toga bezbijedno izašla i stajala sa strane dok po nas nije došao drugi autobus. Otišli smo u Vrnjačku Banju i obišli je, a sada smo na putu za Mladenovac - istakao je direktor škole za Telegraf.rs, pa je komentarisao izjavu da će se provjeriti da li su se djeca igrala upaljačem i tako zapalila autobus:

- To nije tačno. Naravno da se nisu igrala upaljačima. Ta djeca su šesti razred i jako su poslušna - navodi direktor.

U nesreći nije bilo povrijeđenih, a prevoznik je poslao drugi autobus koji je poveo djecu dalje.

Djeca su bila vidno istraumirana, ali prilikom izlaska iz autobusa nisu bili u panici.

Autobus je prošao tehnički pregled i kontrolu mladenovačke policije prije polaska na ekskurziju. Podsjetimo, požar je izbio danas na spratnom autobusu, koji je u vlasništvu kompanije "Leka prevoz" iz Zvečke kod Obrenovca, koji se dogodio u mjestu Stanišići, kod Vrnjačke Banje. Autobus je prevozio učenike šestog razreda Osnovne škole "Momčilo Živojinović" iz Mladenovca, koji su juče krenuli u dvodnevnu ekskurziju.