Maloljetnik (16) iz Saudijske Arabije utopio se sinoć, 19. juna, na Jablaničkom jezeru, a kako se doznaje sve se dogodilo pred njegovom porodicom koja je bila na mjestu tragedije.

- Maloljetna osoba iz Saudijske Arabije A. E. S. koja je rođena 2008. godine izgubila je život na Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine na području općine Konjic. Mrtvozornik je na mjestu nesreće je proglasio da je smrt nastala utapanjem. U tom trenutku na lokalitetu je bila višečlana porodica iz Saudijske Arabije, a maloljetni A. E. S. utopio se pod nesretnim okolnostima. Do tragičnog događaja je došlo u večernjim satima, a uviđaj je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja - kazali su za Hercegovina.info iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, Gorska služba spašavanja “Prenj” jučer je zaprimila dojavu da se u Jablaničkom jezeru utopio maloljetnik i da ekipa na čelu sa županijskim tužiteljem traži pomoć ronioca u traženju tijela. Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj te nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo na dubini od oko pet metara.

Tijelo je izvučeno na obalu i predano uviđajnoj ekipi na daljnjii rad.