Aleksa Milojević (22) juče je hicima iz lovačke puške ubio svog oca Predraga (60), ali i nanu Saru Milojević (83) i dedu Miću Milojević (81) dok su u sobi gledali TV.

Prema riječima porodičnih prijatelja porodica Milojević važi za normalnu, finu, mirnu i radnu porodicu koja se ranije bavila PVC stolarijom, ali je firma koju su imali kada se Aleksin otac razbolio, a zanat su na sina prenijeli Sara i Mića.

Ubijeni Sara i Mića Milojević, kako kažu komšije, godinama su radili u Njemačkoj i zaradili su tamo penziju.

- Oni su Aleksi davali novac, izdržavali ga... Prihodi su u kući sigurno bili oko 2.000 eura. Ne znamo šta da kažemo, možda mu je zaista bilo teško da ih gleda bolesne. Tri bolesnika je imao, a on sam, možda više nije mogao da ih gleda kako se muče - kaže komšinica.

Druga komšinica ubijenih, istakla je da je crne vijesti čula od komšinice kada se vraćala sa posla.

- Vraćala sam se sa posla autom i onda me komšinica zaustavila, otvorila sam prozor i ona mi je tu uplakana pričala kako Aleksa i zastade, ja sam tu upitala 'šta Aleksa?', ona mi kaže, 'on ih je pobio', ja sam pitala koga je pobio ona je rekla 'svoje ukućane, sve' - priča ona.

Aleksa je uhapšen ispred kuće, a očekuje se da danas bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru (Srbija).

- Dedo je bio nepokretan, a otac i nana su teško bolesni. Ubistvo je izvršio iz lovačkog oružja svog dede. Odmah je uhapšen i priznao je krivično djelo. Policiji je izjavio da nije više mogao da brine o njima - izjavio je jučer ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

(Kurir)