Blagdan Kurban Bajrama donosi duhovno blagostanje, ali i utječe na svakodnevni život građana, uključujući i radno vrijeme popularnih destinacija u gradu.

Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. obavještava javnost i posjetioce o izmjenama radnog vremena 16. juna 2024. godine, prvog dana Kurban Bajrama.
Gradska vijećnica Sarajevo, jedan od simbola grada, bit će otvorena za posjetioce od 12:00 do 17:00 sati, pružajući priliku da se upoznaju s bogatom historijom i kulturnom baštinom Sarajeva.

Za one koji žele uživati u prekrasnom pogledu s Trebevića, Trebevićka žičara bit će u funkciji od 12:00 do 19:00 sati, omogućavajući posjetiocima da dožive čaroliju prirode u ovom predivnom planinskom ambijentu.

Bijela tabija, još jedna omiljena destinacija posjetilaca, radit će od 12:00 do 17:00 sati, pružajući priliku za uživanje u panoramskom pogledu na grad i okolinu.

Posebna napomena upućena je posjetiocima Trebevićke žičare: cijena povratne karte za rezidente Bosne i Hercegovine bit će snižena na 4 KM tokom prvog dana Kurban Bajrama, 16. juna 2024. godine.