Bosansko Akademsko društvo Njemačke nakon što je uspješno organizovalo Panel-diskusiju 1. juna u Neu-Isenburgu, na kojoj su učestvovali Stipe Mesić, Emir Hadžihafizbegović, ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj Damir Arnaut, Sirađ Duhan i drugi, ponovno 12.10.2024. organizuje slijedeću manifestaciju.

Ovaj put bit će to povodom 835 godišnjice povelje Bana Kulina, a sve u cilju njegovanja dobrih međuljudskih i međudrzavnih odnosa. Sve to održat će se u čuvenom Capitolu u Offenbachu na Majni.

Za taj dan svoj dolazak su već potvrdili glumac Emir Hadžihafizbegović, peterostruki prvak svijeta u boksu Adnan Čatić, doktor urolog Vahudin Žugor, robotska hirurgija i umjetna inteligencija-inovacije koje mjenjaju svijet…

Svi prisutni će vidjeti iskustva i vizije profesora Vahudina Žugora, direktora urološke klinike u Bambergu i pionira robotske tehnologije u Njemačkoj. Istu večer u “Capitolu “koncert že održati bh. estradna primadona Amira Medunjanin.

Pozivamo sve ljude dobre volje da budu dio tog dana i te svečane manifestacije, da budu dio cijelodnevnog programa,a svi zainteresirani se mogu prijaviti na e- mail adresu bhakademiker@web.de

Bit će pozvana i sva udruženja da se uključe u program za taj dan, posebno će biti pozvane komšije svih vjera i nacionalnosti ,pa da svi na jednom mjestu pokažu, da se i u dijaspori složno živi , sarađuje posluje, raduje.

-Bit će pozvane i druge ličnosti iz javnog života - rekao nam je profesor Čaušević iz Bosanskog akademskog društva Njemačke.
(B.Šišić)